Knjižnica

U našu knjižnicu ste dobrodošli od ponedjeljka do petka!
                   UTORAK; ČETVRTAK; PETAK: 8:00 - 14:00 
                   PONEDJELJAK; SRIJEDA: 11:00 - 17:00

         Pretražite katalog knjižnice XIII.gimnazije, pronađite knjigu!


Knjižnica je informacijsko, medijsko i komunikacijsko središte škole, kao izvor informacija i znanja prvenstveno je namijenjena učenicima i nastavnicima za potrebe redovne nastave također kao i potpora svim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima škole te mjesto okupljanja i provođenja izvannastavnoga i slobodnog vremena.

Školska knjižnica je prostor prilagođen potrebama učenika i pruža obavijesti i spoznaje bitne za uspješno uključivanje u suvremeno društvo koje se temelji na znanju i informacijama.

Zadaća suvremene školske knjižnice je potpora odgojno-obrazovnim ciljevima i zadatcima nastavnoga plana i programa škole.

Osiguravanjem pristupa izvorima znanja omogućeno je poticanje učenika na različite ideje u procesu iskustvenoga učenja,omogućava se stjecanje stvaralačkog iskustva te razvija mašta i kreativnost.

U prostorijama školske knjižnice korisnici se mogu svakodnevno služiti knjigama,časopisima i AV-građom.
Knjižni fond se sastoji od preko 8 000 knjiga, cjelokupni fond je uveden u knjižnični program Metelwin, te korisnici građe imaju mogućnost i preko interneta provjeravati dostupnost tražene knjige.

Lektirne naslove, cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire možete preuzeti s web stranice: http://lektire.skole.hr/naslovnica koristeći CARNet e-mail i lozinku.
Elektronička građa čini dio knjižničnog fonda.

Neke sadržaje elektroničke građe možete pronaći na sljedećim stranicama:
Drvo znanja: http://www.sysprint.hr/drvo/
Meridijani: http://www.meridijani.com/?meridijan=magazines
Priroda: http://www.hpd.hr/priroda/index.html

e-Knjižnica/Carnet/: http://e-knjiznica.carnet.hr/
National geographic: http://www.nationalgeographic.com.hr/Default.asp?ru=50&sid=&akcija=&jezik=1
Zbirka književnih djela : http://dzs.ffzg.unizg.hr/popis.htm
Proleksis enciklopedija-prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija: http://enciklopedija.carnet.hr/default.aspx

Dogodilo se na današnji dan!