Ispis

Duplikat svjedodžbe

Napisao/la Cecura. Posted in Uncategorised

Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbi

Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbi

Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbi, predaje se u Uredu tajništva radnim danom od 08:00 do 14:00 sati.

Upravna pristojba za izradu duplikata/prijepisa svjedodžbe iznosi 70,00 kuna, sukladno tar. br. 52. stavku 6. Uredbe o tarifi upravnih pristojbi (NN 8/17). Odlukom Školskog odbora XIII. gimnazije izrada duplikata/prijepisa  svjedodžbe naplaćuje se 100,00 kuna.

Sredstva (100,00 kn) je potrebno uplatiti na račun škole:

IBAN: HR3623600001101382245

Poziv na broj: staviti svoj OIB

Opis plaćanja: Uplata za duplikat svjedodžbe

Osoba koja je na temelju članka 8. Zakona o upravnim pristojbama (NN 115/2016) osobođena je od plaćanja upravne pristojbe, obvezna je uz zahtjev priložiti odgovarajuću ispravu kojom dokazuje svoj status (potvrdu/rješenje nadležnog tijela), radi oslobođenja od plaćanja upravne pristojbe na duplikat svjedodžbe.

Na temelju članka 9. stavka 2. točke 23. Zakona o upravnim pristojbama (NN 115/2016) upravna pristojba se ne plaća za izdavanje svjedodžbi kao dokaza o stručnoj spremi i obrazovanju za nezaposlene osobe koje se javljaju na natječaje za zapošljavanje.

Duplikat svjedodžbe izdaje se na obrascu koji je isti kao i obrazac orginalne svjedodžbe, a ako škola više ne posjeduje orginalni obrazac izdaje prijepis ocjena na praznom papiru s podacima iz matične knjige učenika, ovjeren od strane ravnatelja.

Duplikat se izdaje najkasnije u roku od 15 dana od dana uredno podnesenog i nakon podnesenog dokaza o uplati.

Za dodatne informacije obratite se na broj telefona 01/6600-643 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Duplikate svjedodžbi i/ili potvrda o položenim ispitima državne mature izdaje Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Dokument za preuzimanje:

Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbi